Krans-coaching…

…voor de verandering!!!

Zien

 

 

image001

 

Op het plaatje kun je zien hoe onze ogen, vastzitten aan en in ons lijf en hoe het verbonden is met onze elektronische bedrading: de hersenen.  Het is natuurlijk heel erg interessant om te zien en er over te lezen maar wat heb je er aan als je geen oogarts bent of hersenchirurg om dat te weten en: Wat kan je er mee?

Weet je dat je alles wat je ziet,  ondersteboven ziet? Je ogen zien alles zoals jij het ziet als je naar de bolle kant van een lepel kijkt, ondersteboven. Je hersenen zetten dat beeld vervolgens ondersteboven zodat wij het met de goede kant boven kunnen zien, gaaf toch!

Sommige mensen zijn vooral bezig met “wat er te zien valt”. Zij verwerken bijna alles wat ze meemaken op een visuele manier en als zij over hun eigen ervaringen
vertellen, gebruiken zij vaak visuele termen. Hun voorkeurszintuig is Zien, de V in VAK O/G.

 

image003

 

Visueel, Auditief, Kinestetisch, Olfactoir en Gustatoir en zien, horen, voelen en doen, ruiken en proeven.

Visuele termen zijn behalve het voor de hand liggende kijken en zien ook uitdrukkingen zoals: “ik heb er geen beeld bij” of “ik zat in een slechte film”. Een uitgebreide lijst van visuele woorden en uitdrukkingen, staat hier: Overzicht visuele woorden en uitdrukkingen 

Als je aan mensen met deze voorkeur iets wilt overdragen dan doe je dat door juist de visuele woorden en uitdrukkingen te gebruiken. Het effect van jouw  boodschap is dan veel groter en dat is toch wat we willen met communicatie, dat de boodschap overkomt?

 Cliënt: ‘Dat luistert heel nauw’ –
Therapeut: ‘Alleen ogenschijnlijk’. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Archief

Delen

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Volgen

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin