Krans-coaching…

…voor de verandering!!!

voor de verandering !!!!

groenten       keukenmachine Toen ik vorige week in het zonnetje het heel erg warm had in mijn dikke jack, vroeg ik me voor de zoveelste keer af wat ik kon doen om me vaker zo goed te voelen. De zon scheen en mijn lijf vindt dat fijn! 🙂 Ik herinnerde me wat ik met interesse had geleerd in de documentaires die ik de afgelopen weken gezien heb.

Vooral door het kijken naar  Forks Over Knives, heb ik besloten de uitdaging met mezelf aan te gaan en 60 dagen lang mezelf op de best mogelijke manier te voeden. Plant based of wel: alleen maar groenten, fruit en granen en uitsluitend in onbewerkte vorm.

. In de documentaire Milk ? werden dingen verteld waardoor ik me realiseerde dat ik ook ben opgegroeid met allerlei dingen waarvan mijn moeder zeker wist dat ze goed voor me waren. Melk en fruit mochten we zoveel we wilden. Dat inmiddels ontdekt is welke klachten te maken hebben met het smullen van een bak kwark of echt roomijs maakt dat ik me afvraag of ik ze écht nog wil eten en drinken Geef ik toe aan de smaak en bijwerkingen van wat ik ken en lekker vind (inclusief die bak patat met satésaus en mayo, een capuccino *glyko* en gebarbecued vlees met tzaziki… ) of ga ik me zoveel beter voelen dat ik liever niets anders meer wil 🙂

Vandaag dag 1, gister wel al een halve. Er is niets anders in huis dan groenten, fruit of granen. Ik heb zoveel mogelijk in huis gehaald zodat ik, zeker de eerste dagen, niet met mijn reagerende lijf de supermarkt in hoef. Ik zou mezelf gek maken als ik me zou focussen op wat ik niet wil eten en ga me dus bezighouden met wat er in mij gaat en vervolgens met mij gebeurt. Dit blog is mijn dagboek van de 60 dagen en dag 1 in de namiddag heb ik twee glazen met mijn groenten smoothie, leeg. Op Facebook schreef ik welke groenten, fruit, granen en zaden ik in mijn smoothie deed. Vandaag (en gistermiddag en avond ook) waren dat spinazie, pompoen, boerenkool, blauwe bessen, cranberry, broccoli, citroen, hennepzaad, havervlokken, sesamzaad. Ik heb gisteravond en vanmorgen ook wat bessen en druiven gegeten. Op het aanrecht water en verdeeld over de dag heb ik een glas water met baking-soda gedronken.

Vanmorgen woog ik 63,7 kilo. Ik ben 1.63 lang en mijn BMI is met 23,5

18,5 tot 25 Normaal gewicht Gefeliciteerd! je BMI is in evenwicht en je hebt een gezond gewicht. Je behoort tot de 51,2% met een gezond gewicht.

Hoewel ik best nog wat te mopperen en wensen heb, ben ik over het algemeen tevreden met mijn buitenkant. Wat ik jammer vind, is dat mijn huid na mijn gewichtsverlies van 2013, niet in gelijke tred gekrompen is. Met name mijn buik heeft geweten dat ik ooit wat  flinke bewoners had. Ik hou dus van mijn buik en hoop dat de huid door deze 60 dagen, ook weer zin krijgt om te stralen :). .

Botox, maagband en rigoreus knip en plakwerk op de snijtafel, boezemen me angst in. Toch was er ooit een langdurig moment in mijn leven dat ik zo’n een servicebeurt van mijn carroserie, serieus overwoog. Voer voor psychologen en alleen echt boeiend voor mezelf en toch schieten me wat dingen te binnen die ik op ga schrijven zodat jij het kunt lezen.

Neem mee wat je gebruiken kunt en vergeet de rest 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Information

This entry was posted on 11/01/2015 by in 60 Dagen plant-based.

Navigation

Categorieën

Archief

Delen

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Volgen

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin