Krans-coaching…

…voor de verandering!!!

Dag 5. Maandag, eerste werkdag 2015

Vorige week kwam ik al tot de ontdekking dat ik iets was vergeten. Zowel kerst als oudjaar zijn zo anders verlopen dat ik geen seintje heb gekregen. Er waren nog dagen over in mijn agenda van 2014 en aangezien ik de dag voor kerst vertrok…. is het nooit oudjaar geweest.

athens

Maandag was het wél weer een werkdag en toen mijn collega mij vrijdags wakker schudde met een whatsapp dat we maandag om 10 uur weer een training gaven, was het eerste dat door me heen schoot: koffiekar, koekjes, alarm! Dat ik opeens veel meer een zoetbek blijk dan ik zelf dacht is en hoe dat mijn smaak beïnvloedt jarenlang is ook iets om over na te denken. De reden dat ik groenten en fruit at was jarenlang omdat ik met mijn verstand wel kon bedenken dat ik niet oud zou worden op wit brood met roomboter en hagelslag. Toch als het had gekund, leven op een dieet van boterhammetjes met lekkers dan had ik dat graag en vol overgave gedaan! Bekertje koude melk erbij, gezouten roomboter op geroosterd brood…. Eigenlijk was het in mijn hoofd nooit een grote fout in mijn eetpatroon. Met name geroosterd brood met smeltende margarine (BlueBand) kon me tot grote toppen van geluk brengen. Streven was het broodje zo heet mogelijk naar binnen te schuiven. Hoe klein de porties die ik bij een warme maaltijd eet, ook zijn: de 14 sneden in een 800 grams witbrood gaan er geroosterd en met BlueBand, zonder probleem in. De gevolgen waren wel heftig als ik dat weer eens gedaan had. Binnen een uur was ik slaperig genoeg om 2 uur te kunnen slapen. Slecht was het niet omdat het gewoon brood was en gewoon margarine. Dat is boter met de helft water. Zo noemde mijn vader het vroeger. Omdat hij toen nog alles wist, werd BlueBand in mijn hoofd dus gemaakt van 2 ingrediënten: water en roomboter. Roomboter was het gezondste. Dat zat vol goede dingen, twee keer zoveel als in margarine, dat immers voor de helft uit roomboter bestond, toch? Tot vorige maand dan….

full hoofd

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Information

This entry was posted on 12/01/2015 by in 60 Dagen plant-based.

Categorieën

Archief

Delen

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Volgen

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin