Krans-coaching…

…voor de verandering!!!

Dag 2. Boodschappen doen……..

Vanmorgen werd ik wakker met enorme dorst, geen honger. Waar ik direct mee werd geconfronteerd was mijn koffie. Hoe ga ik koffie drinken zonder koffiemelk of suiker. Het opgeven van mijn kop koffie ’s morgens, is een pijnplek waar ik niet aan wil komen 🙂 Aan de tijd dat mijn kind op soja-produkten over moest vanwege ernstige spijtverteringsproblemen, heb ik de herinnering aan soja opgeslagen als een muffige, onprettige geur, brr.

Gister heb ik gemerkt dat ik naast de smoothies, iets vasts in mijn maag wil. Vanwege het weer was ik de hele dag binnen en omdat ik liep op te ruimen, ging ik trap op, trap af. Honger heb ik niet gehad, mijn maag voelde wel anders. Op het moment dat ik lekker ging zitten kreeg ik zin in iets knaagbaars, iets zoets. De bessen en stukken pompoen heb ik vervolgens allemaal opgegeten. 🙂

Over de hele dag heb ik 2 liter water gedronken. Twee kannen gewoon leidingwater. Daar naast het water met de schep baking-soda en mijn twee gezondigde bekers koffie met het scheutje koffieroom en de stevia tabletjes.

Vanmorgen besloot ik dat ik “een” koffie wil, ’s morgens. Soja in plaats van koe is simpel, nu nog iets vinden dat aansluit bij mijn smaak: de koffie dient zoet te zijn 🙂 en suiker-suiker is natuurlijk geen optie. De plantaardige versie van mijn bakkie moet zo dicht mogelijk in de buurt van een cappuccino liggen. Vandaag is dat gelukt!

De sojamelk die ik kocht is een vanilleversie. Er staat een VEGAN tekentje op en het is van plant. In mijn beker koffie geeft het een zoet smaakje waar ik me wel mee kan redden, elke ochtend 🙂 Ook kocht ik een fles ahornsiroop maar helaas braken de hengels van mijn boodschappentas onder het gewicht van al dat fruit en ook de fles siroop ging kapot…. Terwijl de stroop langzaam door mijn tas heen sijpelde besloot ik er toch een paar lepeltjes glasvrij uit te willen scheppen. Dat is gelukt en mijn nieuwe koffieversie is op dit moment oploskoffie met sojamelk en een scheutje van een lekker, plantaardig siroopje :).

Hobbeltje: hoe koffie, is genomen. Knaag en knabbellusten kan ik stillen met of opeten wat ik anders in de machine gooi en voor de bite heb ik walnoten en hazelnoten gekocht. Ik realiseer me dat ik ongelimiteerd toe kan geven aan het drinken of eten. Morgen en anders zeker overmorgen, is mijn lijf al gewend aan de nieuwe toevoer. Zelf als ik de onbespoten versies van het fruit en de groenten eet, is de kwaliteit van wat ik binnenkrijg beter dan wat ik jarenlang, onbewust, deed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Information

This entry was posted on 11/01/2015 by in 60 Dagen plant-based.

Categorieën

Archief

Delen

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Volgen

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin